Isnin, Julai 06, 2009

Sambutlah Cintaku

Terbitan Alaf 21 Sdn. Bhd. [2002]
ISBN: 9831240790
Sem. Malaysia RM11.00
Sabah Sarawak RM14.00

Pertama kali bertemu Aiman, Datul menganggap lelaki itu tidak sesuai memegang jawatan sebagai pengarah urusan di Iman Holding, syarikat milik ayahnya.

Di pejabat, mereka sering tidak sependapat dalam tugas. Kata mengata dan benci-membenci merupakan senjata untuk mereka bersengketa. Akhirnya, tanpa diduga, Aiman cintakan Datul dan Datul rindukan Aiman.
Masalah timbul bila Amir juga jatuh hati pada Datul tanpa mengetahui gadis itu adalah kekasih abangnya. Aiman bersedia mengundur diri untuk kebahagiaan adiknya. Tapi cinta Datul tidak mungkin ditukar ganti.

Atas desakan keluarga, perkahwinan Aiman dan Datul dilangsungkan. Aiman bertindak menjauhkan diri dari Datul kerana rasa bersalah melukakan perasaan Amir. Sebagai isteri, Datul tertekan dengan sikap Aiman dan bertindak membawa diri.

*Berkait: Kau Sayangku ~ Rindu kepada Datul & Aiman? Hilangkan dengan menjenguk KS seketika \^-^/


15 ulasan:

Mashi Abraham berkata...

salamm..akak...novel ni memang best...kadangkala de touching n hepi..i like....very MANTOB LA....BASYAKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bikash Nur Idris berkata...

Mashi Abraham,
Terima kasih sukakannya. Hehehe...

Tanpa Nama berkata...

Which one first? Kau Sayangku atau Sambutlah Cintaku?

Bikash Nur Idris berkata...

Tanpa Nama,

Ikut terbit Sambutlah Cintaku dulu kemudian Kau Sayangku. Sambutlah Cintaku kisah sebelum Datul-Aiman kahwin, spt ada dalam Kau Sayangku.

hunny milo berkata...

dulu saya ada novel ni.. sejak tu sy minat bikash ni.. tapi ada orang pinjam novel sy yang ni..hilang da.. x pulang kan pun :(

Bikash Nur Idris berkata...

Hunny,
Alahai... kesiannya. Tak apa. Kalau berminat boleh beli. Masih ada di pasaran. Boleh pesan online kalau nak :)

nadiahalim berkata...

sya ske cter nie....2 pon pnjm kt kwan....^_^..gdoh2 lst2 b'cnta.....saya nk beli la cre on9.tpi x taw wt cm ner???
kaq...beli s'cre bnyk blh an????

Bikash Nur Idris berkata...

Nadiah, boleh e-mel saya di bni262@hotmail.com untuk pesan online :)

dayang ayrranne berkata...

boleh order ka novel ni..masih blh beli lagi ka???

AyRaNn3 berkata...

inbox cara order online p alamat ni dan8anne@yahoo.com.my..tq

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum Dari Brunei Kakak Bikash..Kenape letak copy sambutlah cintaku bab 1 je? hhmm..saya nak bace lagilah novel nie..iyelah, novel saye kena pinjam, tapi tak bagi balik..Saya rindu nak baca sambutlah cintaku ni..nak beli, tak tau ada masih ke tak bukunya dikedai..ialahkan, dah lama novel ni..hhmm

Subashini VJ berkata...

Novel ini dah lama beli , Masa beli i like Bikash Nur Idris alot till tak baca sinopsis tapi beli terus.alot of pages dah tertanggal but i still keep it. :)

Bikash Nur Idris berkata...

Suba. TQ. Always appreciate u...

ismi nurash berkata...

salam akak..novel masih diulang cetak tak?

Bikash Nur Idris berkata...

Ismi Nurash,
Masih ada tak salah. Boleh pesan terus dengan pihak Alaf 21. Tq.