Rabu, Julai 01, 2009

Princess

*Untuk makluman novel Princess buat masa ini tak ada stok & tak diterbitkan lagi. Saya akan cuba terbitkannya kembali, insya-Allah. Sebaik saja terbit, saya akan uar-uarkan di sini. Harap maklum untuk mereka yang sudi menunggu.

Mohd Izat Effy, jejaka tampan dan kaya yang sering menjadi rebutan. Kekayaan dan ketampanannya menjadikan dia ego. Keegoannya luntur apabila dia dipertemukan dengan gadis yang degil, lincah dan periang. Pertemuan atas dasar kebencian itu akhirnya membenihkan rasa cinta. Apatah lagi keluarga kedua belah pihak amat merestui hubungan suci itu.

Di saat Izat ingin melamar princess hatinya, Nazira menarik menarik diri. Izat kecewa dan menderita dengan tindakan itu. Tertunaikah impian Izat untuk mereka...?

*Berkait: Dengan Nama Cinta ~ Lanjutan kisah Izam dan Aiza jadi himpunan dalam novel ini. Untuk tahu apakah kesudahan hubungan mereka, bolehlah dapatkannya ;)


51 ulasan:

wanie berkata...

salam kak bikash cerpen princess nih ader lg x?

eked berkata...

neh novel pertama sy bc tyme umur sye 13 thn..skank sy jdik sowg kaki novel...hehe

Bikash Nur Idris berkata...

wanie,
novel ni akan diterbitkan semula. insya-Allah, tahun depan hendaknya. hrp dpt tggu ;)

Bikash Nur Idris berkata...

eked,
terima kasih membacanya \^-^/

nadia berkata...

dh lme cri novel princess
tp x jumpe
ble nk terbit smula??

Bikash Nur Idris berkata...

nadia,
Sedang diusahakan. Insya-Allah, tahun depan :D

zura berkata...

salam. crt ni memang best....... tapi sedih sngat2...... nape mengakhiran crta ni dua2 meninggal dunia........ jaln cerita best sgt......

Bikash Nur Idris berkata...

zura,
Sebab tak sanggup biar salah seorang hidup. Huhuhu...

kamalia berkata...

kak bikash, sy paling syg novel princess..sy memang fanatik novel akak..tp..kawan sy hilangkan novel tu.macam mana sy nk beli balik novel tu? saya dah cari kat macam-macam outlet buku tp still xde..tolonglah kak bikash.saya dah lama tak baca novel princess.

Bikash Nur Idris berkata...

kamalia,
Novel ni mmg susah nak dpt skrg. Insya-Allah, saya akan cuba terbitkan semula. Target tahun depan. Nanti jenguk blog ni utk tahu ya... :)

Ibak143 berkata...

salam.... Kak Bikash..!!!
saya peminat karya kak Bikash...
1st time baca karya akak masa saya sekolah menengah... karya-karya awal akak...ada yang saya da ada... Tangisan senja harapan, Nur kasih & Dian di hati...tp novel Princess saya x jumpa-jumpa... da lama cari..
nanti bila akak da terbitkan Princess semula, publish kat blog ye...
sayang Kak Bikash...!!!!

Bikash Nur Idris berkata...

Ibak143,
Terima kasih minati karya saya. Hmm, nti dah terbit semula sy akan maklum di sini. Hrp akan sabar menunggu :)

Nani berkata...

Salam. Hi!. Saya dah baca novel Princess ni. Masa tu saya 15 tahun rasanya. Sekarang dah 22. Gosh, 7 tahun dah berlalu tapi, saya ingat lagi watak Nazira and Izat tu. Nice couple. You have a good sense of humour, Bikash. 1 drpd 2 novel cinta yg buatkan saya tergelak tergolek2 sorang2 sampai kena marah dgn my mum coz dia ckp girl tak elok gelak kuat2, malu jiran dgr. Anyway, good luck ek.

Bikash Nur Idris berkata...

Nani,

Salam. TQ sebab enjoy baca Princess. No worries, sy pun kalau baca novel, mmg suka gelak guling2. Hehehe...

hasliani berkata...

hai..saye pun suka sgt2 baca cite princess ni :) mase tu saye sekolah menengah.. hehehe suka gelak2 baca cite tu.. tp sedey bile dua2 meninggal.. cinta yg menyayat hati.. huhuhu

Bikash Nur Idris berkata...

hasliani,
Terima kasih sukakan Princess. Hehehe... Sedey eh cite ni...? Itulah... sy pun sedey bila buat gitu...

nikadilafiziani berkata...

sy jatuh cinta pada karya kak bikash lepas baca nove nie. sgt sgt sgt berpuas hati. tapi sayang. saya x dpt kumpul novel karya akak sendiri. dulu pinjam org je. harap akak terbitkan balik novel princess, ria qistina. :)

aten arief berkata...

kak bikash...
mcm mane nak dapat kan novel nie lg??? puas masuk sumer kedai buku cari...tak jumpe...dah tak terbit eh??? novel nie ada kat ex sayer... dia tak mau pulangkan... hmmm sayer nak baca novel nie lg...huhuhu...ada solution nyer tak????
ape pun saya harap sgt akak bls kat email sayer...
aten_areif@yahoo.com
jgn hampakan peminat akak yer...

aten arief berkata...

salah bg email ari tuh....
aten_arief@yahoo.com
kalau dah bole beli bgtau yer...
memang nak simpan satu novel nie.

aten arief berkata...

salah bg email ari tuh....
aten_arief@yahoo.com
kalau dah bole beli bgtau yer...
memang nak simpan satu novel nie.

nurul nadia berkata...

tlong sye dpt kn nvel princess

alieya berkata...

kak ble novel nie nk keluar??
sy nk sgt nvel nie..best sgt2..

Tanpa Nama berkata...

salam..
haii!!
kak.nk tnye ckit bley?
area tping ad jual x nvel prncess ni..sya nk sgt2 nvel ni..bst sgt2..sya dh jtuh cnta pd karya akak..tlg sya dptkn nvel prncess ni..:)

eyda.. berkata...

salam... saya p0n dh lma nk cri n0vel ny.dlu time sy bca novel ny sya pnjm kat kakak kwn sya jew.. ta sngka n0vel ny best sgat2.. sya arap akak dpat tebitkan semula n0vel ny.. klau bleyh cover n0vel tue di tukar bru.. bwu nmpak lebh gmpak...^_^...

Mastini Ahmad berkata...

kak, saya jadi peminat novel sebab sy baca novel princess ni. suka sgt! hehe, nnt novel ni dterbitkn semula kat publisher mana ea? rhythm or alaf21? x sabar nak cari :)

yan berkata...

assalamualaikum,kak bikash..sy penggemar buku novel since sy form3 lg..1st novel yg sy bce adelah novel princess..itupun sy pnjm dr kwn sy sbb x mampu beli novel..skang hmpr 10 thn gak la kali terakhir sy bce novel akak 2..lately,sy asyk teringt je novel akak 2..puas cari mn2 kedai buku yg jual novel akak 2 lg..hrp sgt novel 2 diterbitkn semula..

Tanpa Nama berkata...

sy minat sangat dengan buku ni..dah jenuh cari tp x jumpa..kalau nak beli buku nie secara online ada ke?

Tanpa Nama berkata...

nvl ni mmg best giler...k bikash kta nnt diterbitkan semula..
bila ye????????
still menunggu........

rizaida84 berkata...

dah lama cari novel ni..penah baca sekali..klu ada jual bgtau ye...nak..

Bikash Nur Idris berkata...

OK semua!

Tanpa Nama berkata...

fizah here - Princess ne dah dicetak belum?

Bikash Nur Idris berkata...

Fizah. Belum lagi.

Tanpa Nama berkata...

ini novel carta no 1 dlm hati sy... terbitkan semula cz sy x sempat nak kumpul dlu...

Bikash Nur Idris berkata...

Insya-Allah akan diusahakan :)

Tanpa Nama berkata...

cte ni mmg bez...byk kli bc pom mmg xkn puas...~nik~

Bikash Nur Idris berkata...

Nik. Terima kasih yek. Harapnya enjoy bila baca :)

Balqis Kush berkata...

salam kak bikash.. novel ni da diterbitkan?? boleh bgtau macam mana saya nak dapatkan?? jenuh mencari novel nie..

Bikash Nur Idris berkata...

Balqis Kush. Salam. Belum lagi. Akan diterbitkan semula. Nanti akan uar-uar di sini ya :)

gadis 3 suku . berkata...

oh akak pengarang saya memang minat gila2 novel nie .memang tusuk kalbu betul,harap dapat terbitkan lagi tau :) moge maju jaye je,buat novel best2 lagi tau :)

Bikash Nur Idris berkata...

Gadis 3 Suku. TQ yek. Insya-Allah, akan terus menulis untuk yang sudi membaca. Harapnya awak akan sudi membaca... :)

eina berkata...

salam bikash..minat sgt2 ngan novel ni.da lama tunggu...bile akn terbit semula?? agk2 taun ni x?(sgt b'harap)

Bikash Nur Idris berkata...

Eina. Ya, insya-Allah tahun ini jugak akan terbit :)

Tanpa Nama berkata...

kak Bikash novel princess ni masih ada tak kat pasaran sekarang? nak sangat novel ni sebab teman sy hilangkan novel princess sy tk lama dlu...suka sgt dgn novel ni...

Azira Ldu berkata...

Assalamualaikum BNI sya sgt suka baca nvel Princess.. Ni novel pertama sya masa form 1..Paling suka dengn karektr Nazirah.. comel aje

Subashini VJ berkata...

Best story ever!!! Baca la berapa kali pun mesti ending i akan menagis kak Bib, that time i was still 14 -15 years student...u knw what i beli novel ini twice but dua kali pun hilang kena curi!!! huhu so sad!

eyma_zulkafli berkata...

Salam akak, novel neh da d keluakan semula ke lOm? lw dh, sy nk beli.. nk suh kwn2 sy bc sbb sy baca, sy da jd cm owank gler.. awal2 gelak guling2, ps 2 nangis tersedu2.. hik3 (^_^) Dulu bc novel neh pinjam kt library sekOlah.. ckang neh lw ada nk beli..

jue jumah berkata...

Salam kak...sya suke sgt2 dgn nvel ni..dulu bca pnjm dgn kwn..skrg ada lg tak kat pasaran?mcmna nak dpt ye?puas dah sya cri nvel nie...klu ada nak bli..(sgt2 brhrp....)

Lim Han Xian berkata...

Any idea where can I still find this book?

FateenNajwaAnis berkata...

Salam BNI.. saya dh lama cari novel ni.. masih ada lagikah di pasaran ?

NuRul DieLa berkata...

Salam BNI.. saya dh lama cari novel ni.. masih ada lagikah di pasaran ?saya da ade byk novel kak BNI tp novel princess je saya xdpt cari smp skrg.. Novel nie da ilang la wkt pindah umah...

Mutiara dan Kristal Sabah Asli berkata...

Salam sis...novel ni da lme sye cri ...klu ade terbitn lg sila email kn ashada_asha2002@yahoo.com