Kau Yang Bernama Seri

Bersahabat lebih baik daripada berkasih. Bermasam muka dalam persahabatan masih mampu bertaut kembali dalam hubungan mesra. Sebaliknya sekali hati dilukai kekasih, amat jarang memulih perhubungan sebagai sahabat.

Seri lebih rela menjadi sahabat Za'ba. Pertengkaran yang timbul adalah bunga-bunga mesra yang berputik pada setiap pertemuan mereka. Kehadiran Siti Nurliza mengelirukan suasana persahabatan mereka.

Dapatkah Siti Nurliza menghancurkan perhubungan suci antara Seri dan Za'ba? Adakah selamanya mereka terus bergelar sahabat, tanpa timbul perasaan lain?

*Berkait: Atas Nama Cinta ~ Mereka di alam pekerjaan dan di alam yang bagaimanakah hubungan Seri & Za'ba.


10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

salam, nama saya hanee, saya urg brunei. actually i had read kau yg brnama seri when i was in high school. until now, i think it was one of my fav novel. ive been searching all over d place to get a hold of diz book.. unfortunately i cant find it. so, i really hope kak bikash bleh bagitau saya mcm mana nak dpt buku ni. thank you~~ ^_^

Bikash Nur Idris berkata...

Hanee,

Insya-Allah novel ni akan kembali ke pasaran. Jenguk sini selalu, akan dimaklumkan. Hrp sabar menunggu :)

Tanpa Nama berkata...

first sya bca buku nie kat kolah tu pown kwn yg kenalkan.pastu sya jumpa plk buku nie kat sekolah bru n rekomen pd kwn2.diowang ckp best.bla sya jumpa je kat pkn trus bly buku nie walaupown dah bca berkali2 coz cter nie best sesangat..thanks garap cter yg best..

Bikash Nur Idris berkata...

terima kasih ya sebab sukakan novel KYBS ni. bersemangat nak buat sambungannya ;)

zu berkata...

salam..
kakak..kat mn blh dptkan novel ni?sy tau pun ms pnjm kat lbry uitm dlu..cover nmpk biasa tp cter mntap..hehe..smbgn dia pun best..ats nm cnta kan?yg tu sy ada :)

Bikash Nur Idris berkata...

Zu,
Novel ni dah tak diterbitkan tapi insya-Allah akan cuba diterbitkan kembali. Tapi tak tahun nilah. Harap sanggup tunggu :)

Tanpa Nama berkata...

Slm,k.bikash.sy amat meminati novel ni.masa d matrik,sy pinjam dr kwn.kisah cinta sy sama mcm seri.b'kawan,shbt,b'cinta,lama2 kawin.dh dpt anak dh pon.suami sy yg malas m'baca pon sgt suka bc novel ni.'sama mcm kisah cinta kita,yang.' <3

NOR ASIKIN Ramli berkata...

Assalamualaikum Kak Bikash. mcm mna nk dptkn copy buku ni. teringin sgt nk baca.

Ai berkata...

Sama kat sini. Hrp akan diterbitkan semula.

Ai berkata...

Sama kat sini. Hrp akan diterbitkan semula.