Khamis, Julai 09, 2009

Kau Sayangku

Terbitan Alaf 21 Sdn. Bhd. [2005]
ISBN: 9831242068
Sem. Malaysia RM17.00
Sabah/Sarawak RM20.00

Kau Sayangku mengisahkan seorang gadis yang pada zahirnya seorang yang periang, tapi di sebalik gelak ketawa, senda guraunya, tersimpan satu kisah yang agak pahit untuk ditelan. Adik kembarnya telah pergi bersama cinta yang tidak kesampaian dan keluarganya telah dibenci oleh ibu saudaranya sendiri.

Kehadiran Eddy Sham dan Akif Zamani telah mengocak jiwa remaja Arisa. Kedua-duanya mempunyai personaliti yang menarik dan berkarisma. Mereka mempunyai impian yang sama iaitu ingin memberi dan menerima cinta. Tapi sayang... satu hati hanya berhak untuk satu jiwa. Lantaran, Eddy Sham terpaksa mengalah dan membiarkan Akif zamani meraikan kemenangan cintanya. Sayang sekali... di saat cinta sampai ke puncak, sesuatu yang tidak diingini terjadi.

Redakah Akif menerimanya? Berjayakah Arisa mempertahankan cinta sedangkan nasib cintanya di tangan orang lain?

*Berkait: Sambutlah Cintaku ~ Nak kenal siapa Aiman dan Datul yang dimunculkan di sini? Dapatkanlah novel ini untuk kenal mereka dengan lebih dalam.


25 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

a'kum...kak kalo nk order cmner nk bayar???????

Bikash Nur Idris berkata...

Sila e-mel ke bikash_262@lycos.com utk pesanan...

@dd!n berkata...

akak naper baca novel lg best dr yg ader kat tv tu..
akak x marah ker karya akak dah d ubah suai??

Bikash Nur Idris berkata...

@dd!n,
Adaptasi bukan bermakna ambil yg sama. Tak marah sb dah belajar semua ni :)

effa fazlyana berkata...

setakat ni sye da bce due novel akak.ria qistina n kau syangku.
due due memg best. gaye penulisan akak kena dgn gaye remaja.
sye teringin nak bce novel akak yang strusnye.
sy doakn akak trus maju dan jgn pernah ptus ase =)

Bikash Nur Idris berkata...

Effa Fazlyana,
Terima kasih sukakan RQ & KS. Insya-Allah, saya akan terus menulis selagi ada mahu membaca ;)

~myra~ berkata...

kau sygku mmg bezz sgt2 ..sya mnat nan suma karya kak bikash .. apa karya trbaru bikash skang ??

Bikash Nur Idris berkata...

myra,

Terima kasih sukakan KS & novel saya :)
Novel terbaru Ingin Hati Melukis Kata. Sinopsis di atas.

nasrul berkata...

novel kau sayangku mmg best sgt... menyentuh hati... best sgt...

Bikash Nur Idris berkata...

nasrul,

Terima kasih sb sukakanya :D

Tanpa Nama berkata...

cter nie mmg best.menyentuh perasaan..

MyRa QuEeN berkata...

ske novel kau sygku tp ssah nk cari di pasaran..klu nk order bleh lg x???dlu pnah ade tp kawan hilangkan..sedey sgat..

Cik Shark berkata...

ee sulu aku nak sangat baca nih,but kakak aku kata aku still bebudak x bole baca novel..T__T jadi kesimpulannya aq belum baca lagi.melepas aku sbb dorang kata memang best! :)

Bikash Nur Idris berkata...

Tanpa Nama,

Thanks. Hope U did enjoy too :)

Bikash Nur Idris berkata...

Myra Queen,

Boleh aje nak order. Tak ada hal. E-mel ke bni262@hotmail.com dan pesan :)

Bikash Nur Idris berkata...

Cik Shark,

Tunggu besar sikitlah boleh baca... :D

mashimaru91 berkata...

best ler citer ne..lagi best buku akak dri kat tv 2.akif romantik ler.hpe dapat lelaki mcm 2 kat dunia realiti..

Bikash Nur Idris berkata...

Mashimaru, terima kasih yek suka KS. Mmg akan hepi kalau ujud betul Akif ni :D

yummyyyy !!!! berkata...

salam kak cmne nk dptkn novel ria qistina n kau sayang ku ..cr at kedai xd la ..da lme cr due novel ney ..

Bikash Nur Idris berkata...

Yummy. Boleh pesan online daripada saya kalau nak. E-mel bni262@hotmail.com

Tanpa Nama berkata...

kak..berapa erk harga novel kau sayangku 2???
cam menarik jer baca sinopsis dia...hhehe

Bikash Nur Idris berkata...

Harga dah ada atas gambar tulah. Tak ternampak ya? RM17/RM20 :)

Subashini VJ berkata...

Best love story, alwiz in my heart :)

Bikash Nur Idris berkata...

Suba. Thanks <3

SofeaHaniniJamaludin berkata...

salam..nk tanye laa..novel nie mang dah xde keluaran ke..?
nak beli laa..heee:)